Ma Saraswati Namavali

Ma Saraswati Namavali



The 108 names of Ma Saraswati are the divine names that explain her kind nature and her precious qualities.

Ma Saraswati is a Vedic goddess, and she was mentioned in the Rig Veda. She contains equivalent powers similar to Ma Shakti and Ma Lakshmi Devi. She is the beloved consort of Lord Brahma, and serves as a dutiful wife, and she obeys his orders and follows his instructions in a well-versed manner. She is very benevolent towards her devotees, and by worshipping her, even a layman can become a big pundit. Few temples are dedicated to her, and among that, the Koothanur Saraswati Temple and the Gnana Saraswati Devi temple are considered as famous temples, and every year, during Vasant Panchami Festival day, and during Navaratri festivals, lot of devotees would throng in these temples, in order to get the grace of Ma Saraswati.

She is the goddess of Knowledge, arts, music, and education, and in the Veda Patasalas, she is given prime importance, and daily worship would be made to Ma Saraswati by the Vedic scholars and the Vedic students.

Reciting the 108 names of Saraswati with pure bhakti is one of the ways to worship her.

In most of the Hindu families, worshipping Ma Saraswati in the mornings has become a main activity, since they believe that by offering prayers to the holy mother, they could run the entire day without any difficulty.

Chanting Saraswati Namavali on Fridays and on Festival days is considered as an important activity.

The wonderful 108 names of Ma Saraswati are as follows:-

  1. Om Saraswatyai Namaha
  2. Om Maha bhadrayai Namaha
  3. Om Mahamayayai Namaha
  4. Om Varapradayai Namaha
  5. Om Sripradayai Namaha
  6. Om Padma nilayayai Namaha
  7. Om Padmakshyai Namaha
  8. Om Padma vakthrayai Namaha
  9. Om Sivanujayai Namaha
  10. Om Pustaka bruthe Namaha
  11. Om Gnana mudrayai Namaha
  12. Om Ramaayai Namaha
  13. Om Parayai Namaha
  14. Om Kama rupayai Namaha
  15. Om Maha vidyayai Namaha
  16. Om Mahapataka nasinyai Namaha
  17. Om Mahaasrayayi Namaha
  18. Om Maalinyai Namaha
  19. Om Maha bhogayai Namaha
  20. Om Maha bhujayai Namaha
  21. Om Maha bhagayai Namaha
  22. Om Mahotsahayai Namaha
  23. Om Divyangayai Namaha
  24. Om Sura vandithayai Namaha
  25. Om Mahakalyai Namaha
  26. Om Mahapasayai Namaha
  27. Om Mahakarayai Namaha
  28. Om Mahankusayai Namaha
  29. Om Peetayai Namaha
  30. Om Vimalayai Namaha
  31. Om Viswayai Namaha
  32. Om Vidyunmalayai Namaha
  33. Om Vaishnavyai Namaha
  34. Om Chandrikayai Namaha
  35. Om Chandra vadanayai Namaha
  36. Om Chandralekha vibhushithayai Namaha
  37. Om Savithryai Namaha
  38. Om Surasaayai Namaha
  39. Om Devyai Namaha
  40. Om Divyaalankara bhushithayai Namaha
  41. Om Vagdevyai Namaha
  42. Om Vasudhayai Namaha
  43. Om Teevrayai Namaha
  44. Om Maha bhadrayai Namaha
  45. Om Maha balayai Namaha
  46. Om Bhoghadayai Namaha
  47. Om Bharatyai Namaha
  48. Om Bhamaayai Namaha
  49. Om Govindayai Namaha
  50. Om Gomathyai Namaha
  51. Om Sivaayai Namaha
  52. Om Jathilayai Namaha
  53. Om Vindhya vasaayai Namaha
  54. Om Vindhyachala virajithayai Namaha
  55. Om Chandikayai Namaha
  56. Om Vaishnavyai Namaha
  57. Om Brahmyai Namaha
  58. Om Brahmagnanaika sadhanayai Namaha
  59. Om Saudaminyai Namaha
  60. Om Sudhamurthyai Namaha
  61. Om Subhadrayai Namaha
  62. Om Sura poojithyai Namaha
  63. Om Suvasinyai Namaha
  64. Om Sunaasayai Namaha
  65. Om Vinidrayai Namaha
  66. Om Padmalochanayai Namaha
  67. Om Vidhya rupayai Namaha
  68. Om Visalakshyai Namaha
  69. Om Brahma jayayai Namaha
  70. Om Maha phalayai Namaha
  71. Om Trayi-mruthyai Namaha
  72. Om Trikalagnayai Namaha
  73. Om Trigunayai Namaha
  74. Om Sastra rupinyai Namaha
  75. Om Sumbhasura pramardhinyai Namaha
  76. Om Subhadayai Namaha
  77. Om Sarvatmikayai Namaha
  78. Om Rakthabeeja nihantryai Namaha
  79. Om Chamundayai Namaha
  80. Om Ambikayai Namaha
  81. Om Mundakaya praharanayai Namaha
  82. Om Dhumralochana mardinyai Namaha
  83. Om Sarvadeva stuthayai Namaha
  84. Om Saumyayai Namaha
  85. Om Suraasura namaskruthayai Namaha
  86. Om Kalarathryai Namaha
  87. Om Kalaadharayai Namaha
  88. Om Rupasaubhagya dayinyai Namaha
  89. Om Vagdevyai Namaha
  90. Om Varaarohayai Namaha
  91. Om Vaaraahyai Namaha
  92. Om Vaarijasanayai Namaha
  93. Om Chitrambarayai Namaha
  94. Om Chitra gandhayai Namaha
  95. Om Chitramalya vibhushithayai Namaha
  96. Om Kantayai Namaha
  97. Om Kamapradayai Namaha
  98. Om Vandhyayai Namaha
  99. Om Vidhyadhara supoojithayai Namaha
  100. Om Swethananayai Namaha
  101. Om Neelabhujayai Namaha
  102. Om Chaturvarga phalapradayai Namaha
  103. Om Chaturanana samrajyayai Namaha
  104. Om Rakthamadhyayai Namaha
  105. Om Niranjanayai Namaha
  106. Om Hamsaasanayai Namaha
  107. Om Neela-jhamghayai Namaha
  108. Om Brahma Vishnu Shivatmikayai Namaha





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *