Ma Thulasi Namavali




Tulasi is considered as a best sacred plant in Hinduism.

Hindus regard it as the manifestation of the goddess Tulasi.

She is the incarnation of Goddess Lakshmi. The offering of tulasi leaves is compulsory in the worship of Lord Vishnu.

Many Hindus have the habit of planting tulasi plants in their home. Tulasi Devi is also known by various names such as Vrinda, Vaishnavi and Haripriya.

Tulasi was married to Jalandhara, a powerful demon. Jalandhara had done lot of bad deeds and gave disturbance to the entire universe. Finally, he was killed by Lord Shiva.

After that, Lord Vishnu appeared before tulasi, and asked her to return to “VAIKUNTA” as Goddess Lakshmi.

It is believed that the Gandaki River in Nepal is the AMSHA of Ma Tulasi, and contained the features of Ma Tulasi.

Tulasi plant is also regarded as the holiest among all other plants. The Tulasi plant is regarded as a best medicinal herb, and it is used mainly for curing cough and cold, fever and also used as an Ayurveda medicine.

When a person takes care of the Tulasi plant and pours water regularly, will attain the divine abode of VAIKUNTA. And also all the negativity of thoughts will be removed by worshipping the sacred Tulasi plant. Good fortunes will occur in the life, and all the problems occurring in our everyday life will be immediately wiped out. Goddess Lakshmi will permanently stay in our house and we will get sufficient wealth in our life.

On 25th December of every year, the festival for tulasi is celebrated in a grand manner mostly in north India.

Garlands made out of tulasi leaves, are adorned to Lord Vishnu and to his avatars, and also to Lord Hanuman.

Wearing Tulasi malas in the neck are considered to be very auspicious. And it will prevent the evil effects occurring to the body.

Hence it is very important to worship Ma tulasi regularly, in order to achieve good results in our life.

Let us praise her glory, by chanting her 108 divine names, and let us be blessed.

1) Om Shri Tulasyai Namah
2) Om Nandinyai Namah
3) Om Devyai Namah
4) Om Shikhinyai Namah
5) Om Dharinyai Namah
6) Om Dhatryai Namah
7) Om Savitryai Namah
8) Om Satyasandhayai Namah
9) Om Kalaharinyai Namah
10) Om Gauryai Namah

11) Om Devagitayai Namah
12) Om Draviyasyai Namah
13) Om Padminyai Namah
14) Om Sitayai Namah
15) Om Rukminyai Namah
16) Om Priyabhushanayai Namah
17) Om Shreyasyai Namah
18) Om Shrimatyai Namah
19) Om Manyayai Namah
20) Om Gauryai Namah

21) Om Gautamarchitayai Namah
22) Om Tretayai Namah
23) Om Tripathagayai Namah
24) Om Tripadayai Namah
25) Om Traimurtyai Namah
26) Om Jagatrayayai Namah
27) Om Trasinyai Namah
28) Om Gatrayai Namah
29) Om Gatriyayai Namah
30) Om Garbhavarinyai Namah

31) Om Shobhanayai Namah
32) Om Samayai Namah
33) Om Dwiradayai Namah
34) Om Aradyai Namah
35) Om Yagyavidyayai Namah
36) Om Mahavidyayai Namah
37) Om Guhyavidyayai Namah
38) Om kamakshyai Namah
39) Om Kulayai Namah
40) Om Shriyai Namah

41) Om Bhumyai Namah
42) Om Bhavitryai Namah
43) Om Savitryai Namah
44) Om Saravedavidamvarayai Namah
45) Om shankhinyai Namah
46) Om Chakrinyai Namah
47) Om Charinyai Namah
48) Om Chapalekshanayai Namah
49) Om Pitambarayai Namah
50) Om Prota Somayai Namah

51) Om Saurasayai Namah
52) Om Akshinyai Namah
53) Om Ambayai Namah
54) Om Sarasvatyai Namah
55) Om Samshrayayai Namah
56) Om Sarva Devatyai Namah
57) Om Vishvashrayayai Namah
58) Om Sugandhinyai Namah
59) Om Suvasanayai Namah
60) Om Varadayai Namah

61) Om Sushronyai Namah
62) Om Chandrabhagayai Namah
63) Om Yamunapriyayai Namah
64) Om Kaveryai Namah
65) Om Manikarnikayai Namah
66) Om Archinyai Namah
67) Om Sthayinyai Namah
68) Om Danapradayai Namah
69) Om Dhanavatyai Namah
70) Om Sochyamanasayai Namah

71) Om Shuchinyai Namah
72) Om Shreyasyai Namah
73) Om Pritichintekshanyai Namah
74) Om Vibhutyai Namah
75) Om Akrityai Namah
76) Om Avirbhutyai Namah
77) Om Prabhavinyai Namah
78) Om Gandhinyai Namah
79) Om Swarginyai Namah
80) Om Gadayai Namah

81) Om Vedyayai Namah
82) Om Prabhayai Namah
83) Om Sarasyai Namah
84) Om Sarasivasayai Namah
85) Om Sarasvatyai Namah
86) Om Sharavatyai Namah
87) Om Rasinyai Namah
88) Om Kalinyai Namah
89) Om Shreyovatyai Namah
90) Om Yamayai Namah

91) Om Brahmapriyayai Namah
92) Om Shyamasundarayai Namah
93) Om Ratnarupinyai Namah
94) Om Shamanidhinyai Namah
95) Om Shatanandayai Namah
96) Om Shatadyutaye Namah
97) Om Shitikanthayai Namah
98) Om Prayayai Namah
99) Om Dhatryai Namah
100) Om Shri Vrindavanyai Namah

101) Om Krishnayai Namah
102) Om Bhaktavatsalayai Namah
103) Om Gopikakridayai Namah
104) Om Harayai Namah
105) Om Amritarupinyai Namah
106) Om Bhumyai Namah
107) Om Shri Krishnakantayai Namah
108) Om Shri Tulasyai Namah





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *