Sri Surya Bhagavan Namavali




Surya   is the sun god, and he is called by various names such as Aditya, Bhanu, Ravi, and Marthanda. He is the son of Rishi Kashyapa and Mata Aditi.

Surya has been worshipped since ancient period. His worship is mentioned in Vedas, Uphanishads, Puranas and also in other ancient texts. His worship is mainly found in northern parts of India in states such as Gujarat, Bihar, Maharashtra, Uttar Pradesh and Odisha.

Major festivals related to Lord Surya include Makar Sankranti, Ratha Sapthami and Kumbh Mela.

Surya is residing at Suryaloka along with his two wives Saranyu and Chaya Devi. His children are Yama,Yamuna, Ashwin Kumaras and Lord Shani Dev. He is travelling in his chariot driven by seven horses, and his charioteer name is Aruna.

Surya is giving lot of benefit to the entire universe. Without his light, nothing can be done in this world. He is needed for giving radiance during the day time and also for growing up of agricultural crops, for giving rain and many more. Doing Surya Namaskaram is very good one, especially for those people who suffers from poor health, such as suffering from skin diseases, nervous disorders, leprosy and mental illness. He is worshipped as Lord Vishnu widely all over India. He is also called as “SURYA NARAYANAN”, the one who protects the entire universe.

Lord Surya also is considered as the Guru of Lord Hanuman. Surgriva and Karna were considered as his sons. He occupies an important place in Hinduism, and he is one of the nine navagrahas(Planets).

By praising Lord Surya Bhagavan by the way of reciting his marvellous names, we would be blessed in our lives.

The wonderful names of Lord Surya Bhagavan are given below:

  1. Om Arunaya Namaha
  2. Om Sharanyaya Namaha
  3. Om Karunarasa-sindhave Namaha
  4. Om Asamana balaya Namaha
  5. Om Aartha Rakshakaya Namaha
  6. Om Adityaya Namaha
  7. Om Aadibhutaya Namaha
  8. Om Akhilaagama vedine Namaha
  9. Om Achyutaya Namaha
  10. Om Akhilagnaya Namaha
  11. Om Ananthaya Namaha
  12. Om Inaya Namaha
  13. Om Viswaroopaya Namaha
  14. Om Eijyaya Namaha
  15. Om Indraya Namaha
  16. Om Bhanave Namaha
  17. Om Indiraamandi raptaya Namaha
  18. Om Vandaneeyaya Namaha
  19. Om Eeshaya Namaha
  20. Om Suprasannaya Namaha
  21. Om Susheelaaya Namaha
  22. Om Suvarchase Namaha
  23. Om Vasupradaya Namaha
  24. Om Vasave Namaha
  25. Om Vaasudevaya Namaha
  26. Om Ujwalaya Namaha
  27. Om Ugra rupaya Namaha
  28. Om Urdhwagaya Namaha
  29. Om Vivaswathe Namaha
  30. Om Udyat-kirana jaalaya Namaha
  31. Om Hrushikeshaya Namaha
  32. Om Urjaswalaya Namaha
  33. Om Veeraya Namaha
  34. Om Nirjaraya Namaha
  35. Om Jayaya Namaha
  36. Om Uurudvaya rupayuktha Namaha
  37. Om Rushi vandyaya Namaha
  38. Om Rughhamtre Namaha
  39. Om Ruksha chakra charaya Namaha
  40. Om Rujuswabhava chittaya Namaha
  41. Om Nitya-stutyaya Namaha
  42. Om Rukara varna-rupaya Namaha
  43. Om Ujwala tejase Namaha
  44. Om Rukshaadi-nadha mitraya Namaha
  45. Om Pushkara(a)kshaya Namaha
  46. Om Luptha dantaya Namaha
  47. Om Shanthaya Namaha
  48. Om Kanthidaaya Namaha
  49. Om Ghanaya Namaha
  50. Om Kanat-kanaka bhushaya Namaha
  51. Om Khadyotaya Namaha
  52. Om Lunitaakhila-daityaya Namaha
  53. Om Satyaananda swarupine Namaha
  54. Om Apavarga-pradaya  Namaha
  55. Om Aartha sarnyaya Namaha
  56. Om Ekakine Namaha
  57. Om Bhagavathe Namaha
  58. Om Srusthi-sthityantha-karine Namaha
  59. Om Gunathmane Namaha
  60. Om Ghrunibruthe Namaha
  61. Om Bruhate Namaha
  62. Om Brahmane Namaha
  63. Om Aishwaryadaya Namaha
  64. Om Sarvaya Namaha
  65. Om Haridasvaya Namaha
  66. Om Shourayae Namaha
  67. Om Dasha-diksam prakashaya Namaha
  68. Om Bhaktha vasyaya Namaha
  69. Om Ojaskaraya Namaha
  70. Om Jayine Namaha
  71. Om Jagadananda heythave Namaha
  72. Om Janma mrutyu varjithaya Namaha
  73. Om Ouchasthana radhasthaya Namaha
  74. Om Asuraraye Namaha
  75. Om Kamaneeya-karaya Namaha
  76. Om Abja-vallabhaya Namaha
  77. Om Antharbhahi prakasaya Namaha
  78. Om Achintyaya Namaha
  79. Om Atma-rupine Namaha
  80. Om Atchyutaya Namaha
  81. Om Amaraesaya Namaha
  82. Om Parasmai jyothishe Namaha
  83. Om Ahaskaraya Namaha
  84. Om Ravaye Namaha
  85. Om Haraye Namaha
  86. Om Paramathmane Namaha
  87. Om Tarunaaya Namaha
  88. Om Varenyaya Namaha
  89. Om Grahanam pathae Namaha
  90. Om Bhaskaraya Namaha
  91. Om Aadimadhyaantha rahitaya Namaha
  92. Om Sokhyapradhaya Namaha
  93. Om Sakala-jagatham pathaye Namaha
  94. Om Suryaya Namaha
  95. Om Kavaye Namaha
  96. Om Narayanaya Namaha
  97. Om Paresaya Namaha
  98. Om Tejorupaya Namaha
  99. Om Shreem Hiranyagarbhaya Namaha
  100. Om Hreem Sapathkaraya Namaha
  101. Om Aim Ishtaardhadaya Namaha
  102. Om Anuprasannaya Namaha
  103. Om Srimathe Namaha
  104. Om Shreyase Namaha
  105. Om Bhakthakotipradhayine Namaha
  106. Om Nikilagama vedhyaya Namaha
  107. Om Nityanandaaya Namaha
  108. Om Sri Surya Narayanaya Namaha