Sri Arunachaleshwarar Namavali

Sri Arunachaleshwarar NamavaliSri Arunachaleshwarar Namavali


Arunachaleswara Temple, also called as Annamalaiyar Temple, is a Hindu temple of Lord Shiva, located at Arunachala hill in the town of Thiruvannamalai in Tamil Nadu. It is one of the Pancha Bhoota Stalas, and Lord Shiva is worshipped as an element of fire in this temple. Shiva is worshiped as Arunachaleswara or Annamalaiyar, and he is worshipped in the form of Agni lingam. Mata Parvati is known as Unnamalai Amman. The importance of Annamalayar was mentioned in the famous text Tevaram.

The temple is one of the largest temples in India.  The temple opens from 5:30 a.m. to 10 p.m., and celebrates several festivals. The Karthigai Deepam festival is celebrated in a grand manner in this temple. Girivalam is very famous among the devotees, and they will circumambulate the sacred arunachala hill especially during full moon days. Chitra Pournami festival is a famous festival for the devotees and thousands of devotees would make their girivalam during that day.

According to ancient puranas Mata Parvati, once playfully closed the eyes of Lord Shiva at Mount Kailash. Due to her act, the entire universe was surrounded with full of darkness for several years. In order to maintain the universe to its normal form, Mata Parvati performed penance at the   Arunachala hills, and Lord Shiva appeared before her and she merged with Lord Shiva.

According to another famous legend, when Vishnu and Brahma challenged that they are the superior gods among the other gods, Lord Shiva appeared in the form of a flame, and challenged them to find his original form. Brahma took the form of a swan, and flew to the sky to see the top of the flame, while Vishnu became the boar Varaha, and sought its base. Neither Brahma nor Vishnu could find his original form, and while Vishnu accepted his defeat, Brahma had lied and told that he had seen Lord Shiva’s original form. Due to his act, Lord Shiva cursed Lord Brahma that he would never have any temples on the earth.

Sambandar, Appar and Manickavasagar praises the glory of the temple, and written about it in their sacred texts. The place is also called as Mukthi Sthalam and saints like Seshadri Swamigal and Ramana Maharishi were lived in this Tiruvannamalai.

Let us chant the 108 divine names of Lord Arunachaleswarar, and let us be blessed.

  1. Om akhandajyotiswarupaya namah
  2. Om arunachaleswaraya namah
  3. Om adilingaya namah
  4. Om brahmamurari surarcitaya namah
  5. Om arunagirirupaya namah
  6. Om siddhirupaya namah
  7. Om arunadrisikharavasaya namah
  8. Om hrdayanatesvaraya namah
  9. Om atmane namah
  10. Om ardhanarisvaraya namah
  11. Om saktisamanvitaya namah
  12. Om adigurumurtaye namah
  13. Om srstisthitilayakaranaya namah
  14. Om saccidanandasvarupaya namah
  15. Om karunamurtasagaraya namah
  16. Om adyantarahitaya namah
  17. Om visvesvaraya namah
  18. Om visvarupaya namah
  19. Om visvavandyaya namah
  20. Om astadaridryavinasakaya namah
  21. Om narakantakakaranaya namah
  22. Om jatadharaya namah
  23. Om gauripriyaya namah
  24. Om kalantakaya namah
  25. Om gangadharaya namah
  26. Om gajarajavimardanaya namah
  27. Om bhaktipriyaya namah
  28. Om bhavarogabhayapahaya namah
  29. Om sankaraya namah
  30. Om manikundalamanditaya namah
  31. Om candrasekharaya namah
  32. Om muktidayakaya namah
  33. Om sarvadharaya namah
  34. Om sivaya namah
  35. Om janmaduhkhavinasakaya namah
  36. Om kamadahanaya namah
  37. Om ravanadarpavinasakaya namah
  38. Om sugandhalepitaya namah
  39. Om siddhasurasuravanditaya namah
  40. Om daksasuyajnavinasakaya namah
  41. Om pankajaharasusobhitaya namah
  42. Om sancitapapavinasakaya namah
  43. Om gautamadimunipujitaya namah
  44. Om nirmalaya namah
  45. Om parabrahmane namah
  46. Om mahadevaya namah
  47. Om trisuladharaya namah
  48. Om parvatihrdayavallabhaya namah
  49. Om pramathanathaya namah
  50. Om vamadevaya namah
  51. Om rudraya namah
  52. Om srinilakanthaya namah
  53. Om rsabhadhvajaya namah
  54. Om rsabhavahanaya namah
  55. Om pancavaktraya namah
  56. Om pasupate namah
  57. Om pasupasavimocakaya namah
  58. Om sarvajnaya namah
  59. Om bhasmangaragaya namah
  60. Om nrkapalakalapamalaya namah
  61. Om mrtyunjayaya namah
  62. Om trinayanaya namah
  63. Om trigunatitaya namah
  64. Om tribhuvanesvaraya namah
  65. Om narayanapriyaya namah
  66. Om sagunaya namah
  67. Om nirgunaya namah
  68. Om mahesvaraya namah
  69. Om purnarupaya namah
  70. Om onkararupaya namah
  71. Om onkaravedyaya namah
  72. Om turyatitaya namah
  73. Om advaitaya namah
  74. Om tapogamyaya namah
  75. Om srutijnanagamyaya namah
  76. Om jnanasvarupaya namah
  77. Om daksinamurtaye namah
  78. Om maunamudradharaya namah
  79. Om maunavyakhyaprataya namah
  80. Om cinmudraya namah
  81. Om siddhibuddhipradayaya namah
  82. Om jnanavairagyasiddhipradayaya namah
  83. Om sahajasamadhisthitaya namah
  84. Om hamsaikapaladharaya namah
  85. Om karicarmambaradharaya namah
  86. Om sriramanapriyaya namah
  87. Om acalaya namah
  88. Om srilaksmanapriyaya namah
  89. Om cinmayaya namah
  90. Om srisaradapriyaya namah
  91. Om gaurivadanabjavrnda suryaya namah
  92. Om nagendraharaya namah
  93. Om yaksasvarupaya namah
  94. Om bhuktimuktipradaya namah
  95. Om sarvasundaraya namah
  96. Om saranagatavatsalaya namah
  97. Om sarvabhutatmane namah
  98. Om mrtyormrtyusvarupaya namah
  99. Om digambaraya namah
  100. Om desakalatitaya namah
  101. Om mahapapaharaya namah
  102. Om nityaya namah
  103. Om nirasrayaya namah
  104. Om nityasuddhaya namah
  105. Om niscintaya namah
  106. Om manovacamagocaraya namah
  107. Om sivajnanapradaya namah
  108. Om sasvata satasivaya namah