Sri Bhagalamukhi Devi Namavali

Sri Bhagalamukhi Devi NamavaliSri Bhagalamukhi Devi Namavali


“Bagalamukhi” Devi is one of the mahavidyas, and she clears the confusion in the minds of her devotees and gives great spiritual power. The Devi has 108 names and she is generally known as Pitambari Mata and worshipped by the people in North India, and the goddess complexion is golden colour. Her vehicle is Bagula bird, a kind of divine bird, similar to that of Lord Garuda. Hence she is called as Bagalamukhi Devi.

Temples dedicated to Bagalamukhi are located at Assam, Karnataka, Madhya pradesh, Himachal Pradesh, Kanchipuram district, Tirunelveli district of Tamil nadu and also in Nepal.

She is also called as “Kalyani”. And she contains the features of Devi Durga. Worshipping Bagalamukhi Devi and Durga Devi will yield better results in our life. We can perform pujas to Mata Bagalamukhi Devi, by placing her picture in our puja room, and can offer fruits, flowers and coconuts and chant her various divine names and recite her mantras. Performing pujas on Tuesdays and Fridays will bring good fortunes in our life. Several people have experienced very good results in their life after performing pujas to Mata Bagalamukhi Devi. She has the power to extract all the negative thoughts in our mind, and will fill up with good spiritual thoughts in our mind. By sincerely praying to her, our mind will get refreshed and we will feel like as if we are living in the divine world. We should trust on her with utmost faith and devotion in our mind.

In the First yuga, also called as Krita Yuga or Satya Yuga, a great storm was formed and destroyed the universe. The Divine gods meditated Mata Durga on the banks of Haridra Sarovar. Pleased with the prayers of the divine gods, Mata Durga appeared in front of them and through her powers she created Bagalamukhi. Bagalamukhi pacified the storm, and thus making the normal functioning of the universe.

Once, Mata Bagalamukhi, killed a powerful demon. Being dying, the demon prayed to the goddess that he has to be worshipped by the people along with her. And the goddess Bagalamukhi also granted the boon to him. Bagalamukhi is worshipped for giving peace of mind and for providing all sorts of prosperity in our life. She removes the black magic, and gives more strength, courage and boldness in our life. She will come with us in our daily life and will guide us in all aspects of our life.

Let us worship the great divine mother by chanting her 108 lovely names and let us be blessed.

  1. Om brahmastraya namah
  2. Om brahma vidyayai namah
  3. Om brahma matre namah
  4. Om sanatanyai namah
  5. Om brahmesyai namah
  6. Om brahmakaivalyabagalayai namah
  7. Om brahmacarinyai namah
  8. Om nityanandayai namah
  9. Om nityasiddhayai namah
  10. Om nityarupayai namah
  11. Om niramayayai namah
  12. Om sandharinyai namah
  13. Om mahamayayai namah
  14. Om kataksaksemakarinyai namah
  15. Om kamalayai namah
  16. Om vimalayai namah
  17. Om nilaratnakantigunasritayai namah
  18. Om kamapriyayai namah
  19. Om kamaratayai namah
  20. Om kamakamasvarupinyai namah
  21. Om mangalayai namah
  22. Om vijayayai namah
  23. Om jayayai namah
  24. Om sarvamangalakarinyai namah
  25. Om kaminyai namah
  26. Om kaminikamyayai namah
  27. Om kamukayai namah
  28. Om kamacarinyai namah
  29. Om kamapriyayai namah
  30. Om kamaratayai namah
  31. Om kamakamasvarupinyai namah
  32. Om kamakhyayai namah
  33. Om kamabijasthayai namah
  34. Om kamapithanivasinyai namah
  35. Om kamadayai namah
  36. Om kamahayai namah
  37. Om kalyai namah
  38. Om kapalyai namah
  39. Om karalikayai namah
  40. Om kamsaryai namah
  41. Om kamalayai namah
  42. Om kamayai namah
  43. Om kailasesvaravallabhayai namah
  44. Om katyayanyai namah
  45. Om kesavayai namah
  46. Om karunayai namah
  47. Om kamakelibhuje namah
  48. Om kriyakirtyai namah
  49. Om krttikayai namah
  50. Om kasikayai namah
  51. Om mathurayai namah
  52. Om sivayai namah
  53. Om kalaksyai namah
  54. Om kalikayai namah
  55. Om kalidhavalananasundaryai namah
  56. Om khecaryai namah
  57. Om khamurtyai namah
  58. Om ksudraksudraksudhavarayai namah
  59. Om khadgahastayai namah
  60. Om khadgaratayai namah
  61. Om khadginyai namah
  62. Om kharparapriyayai namah
  63. Om gangayai namah
  64. Om gauryai namah
  65. Om gaminyai namah
  66. Om gitayai namah
  67. Om gotravivardhinyai namah
  68. Om godharayai namah
  69. Om gokarayai namah
  70. Om godhayai namah
  71. Om gandharvapuravasinyai namah
  72. Om gandharvayai namah
  73. Om gandharvakalagopinyai namah
  74. Om garudasanayai namah
  75. Om govindabhavayai namah
  76. Om govindayai namah
  77. Om gandharyai namah
  78. Om gandhamadinyai namah
  79. Om gaurangyai namah
  80. Om gopikamurtaye namah
  81. Om gopigosthanivasinyai namah
  82. Om gandhayai namah
  83. Om gajendragamanyayai namah
  84. Om gadadharapriyagrahayai namah
  85. Om ghoraghorayai namah
  86. Om ghorarupayai namah
  87. Om ghanasrenyai namah
  88. Om ghanaprabhayai namah
  89. Om daityendraprabalayai namah
  90. Om ghantavadinyai namah
  91. Om ghoranihsvanayai namah
  92. Om dakinyai namah
  93. Om umayai namah
  94. Om upendrayai namah
  95. Om urvasyai namah
  96. Om uragasanayai namah
  97. Om uttamayai namah
  98. Om unnatayai namah
  99. Om unnayai namah
  100. Om uttamasthanavasinyai namah
  101. Om camundayai namah
  102. Om munditayai namah
  103. Om candyai namah
  104. Om candadarpaharayai namah
  105. Om ugracandayai namah
  106. Om candacandayai namah
  107. Om candadaityavinasinyai namah
  108. Om candarupayai namah






Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *